Stages

Wil je iets voor Amsterdam en de Amsterdammers betekenen?

Een stage bij de gemeente Amsterdam is een mooie kans om te laten zien wat je in je mars hebt. Wij bieden jou een professionele werkomgeving waar je ontzettend veel kunt leren. Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen in je vakgebied en krijgt taken en verantwoordelijkheden die passen bij je opleiding. Ook de begeleiding regelen we goed. Je krijgt één vaste stagebegeleider voor zowel inhoudelijke als persoonlijke ontwikkeling.

Je bent van harte welkom als stagiair bij de gemeente als je je wilt inzetten om Amsterdam mooier, leefbaarder en beter te maken, en een mbo-, hbo- of wo-opleiding volgt. Bijvoorbeeld in de richting gezondheidszorg, ict, veiligheid, techniek/bouw. Per jaar lopen honderden studenten bij ons stage. Lees meer over de verschillende vakgebieden van de gemeente Amsterdam.

Solliciteren naar een stageplek

Bij de gemeente Amsterdam kennen we 3 soorten stages: de meewerkstage, afstudeerstage en snuffelstage. Openstaande meewerk- en afstudeerstages vind je op de vacaturepagina. Ben je op zoek naar een snuffelstage of wil je een open sollicitatie insturen? Mail dan jouw cv en een korte motivatie naar stage@amsterdam.nl.

Als je bij ons stage komt lopen, moet je een Verklaring Omtret het Gedrag (VOG) aanvragen. Deze aanvraag werd in 2019 bij meer dan 99% van de jongeren goedgekeurd. Heb je hulp nodig bij je aanvraag of wil je in vertrouwen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn? Mail dan naar interventiewerkenveiligheid@amsterdam.nl.

Stagevergoeding

Bij de gemeente krijg je een stagevergoeding, behalve bij een snuffelstage. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van je leeftijd. De maandelijkse bedragen vind je in de Bedragengids op de website van Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA).

Stages voor ongedocumenteerden

Ook ongedocumenteerden kunnen bij de gemeente Amsterdam stage lopen. Maar alleen als je vóór je achttiende verjaardag bent begonnen met je mbo-opleiding. De ongedocumenteerde, de mentor of onderwijsinstelling en de medewerker van het stagebureau ondertekenen hiervoor een integriteitsverklaring.

Integriteitsverklaring mbo stagiair zonder verblijfstitel (PDF, 109 kB)

Interesse in een traineeship?

Wij bieden zes verschillende traineeships aan. Wil je daar meer informatie over, lees dan verder.

Meer over onze traineeships