Veelgestelde vragen

Werken bij Amsterdam

Bij de gemeente Amsterdam is er in verschillende vakgebieden werk te vinden. Naast vacatures voor tijdelijke en vaste functies biedt de gemeente stages en traineeships aanOmdat we niet altijd alle expertise in huis hebben, huren we soms ook zzp’ers en uitzendkrachten in. Meer informatie hierover lees je op de pagina Inhuur.

Op deze vacaturesite kun je je inschrijven voor de job alert. Dan blijf je op de hoogte van nieuwe vacatures die aansluiten op jouw favoriete vakgebieden. Om een job alert aan te maken heb je een profiel nodig. Nadat er een nieuwe vacature is geplaatst die voldoet aan jouw wensen, ontvang je een e-mail. Je kunt jouw voorkeuren op elk moment aanpassen.

Om je af te melden voor de job alert moet je eerst inloggen op je profiel. 

Wil je helemaal geen job alerts meer ontvangen? Ga dan naar Beheer mijn job alert en zorg dat er geen vakgebieden aangevinkt zijn. 

Sla je wijzigingen op met de knop “Job alerts opslaan” onder de lijst met vakgebieden.

Mijn profiel

Om te kunnen solliciteren of een job alert in te stellen, heb je een profiel (account) nodig.  Met een profiel heb je altijd en overal inzicht in jouw sollicitaties en kun je het sollicitatieproces gemakkelijk volgen. Nadat je bent ingelogd, kun je jouw persoonsgegevens en voorkeur voor vacatures in een bepaald vakgebied eenvoudig beheren. 

De gegevens in jouw profiel zijn alleen zichtbaar voor jezelf. Wanneer je solliciteert op een functie ziet alleen de selectiecommissie jouw brief en cv. In de privacyverklaring lees je meer over toegang en verwerking van persoonsgegevens door de gemeente Amsterdam. 

Door in te loggen op jouw profiel, verschijnt er een overzicht met verschillende opties. Zo kun je jouw profiel beheren, jouw sollicitaties beheren of jouw voorkeuren voor de job alert updaten. Vervolgens sla je de wijzigingen op. 

Solliciteren bij Amsterdam

Op de pagina Solliciteren bij Amsterdam vind je uitgebreide informatie over solliciteren bij de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam volgt daarbij de NVP Sollicitatiecode. Dit is een gedragscode met basisregels die een transparant en eerlijk werving- en selectieproces waarborgt. 

Het is momenteel alleen mogelijk om een open sollicitatie voor stages in te sturen. Kun je geen passende stagevacature vinden en wil je een open sollicitatie insturen? Mail dan jouw cv en een korte motivatie naar stage@amsterdam.nl.

Ja, als je gaat werken bij de gemeente Amsterdam heb je een VOG nodig. Een VOG staat voor Verklaring Omtrent het Gedrag. Meer informatie hierover vind je op de pagina VOG.

Op de pagina Personeelsregelingen Gemeente Amsterdam (PGA) vind je alle regelingen voor werknemers bij de gemeente Amsterdam. De PGA bestaat uit de cao Gemeenten, cao Amsterdam en uit diverse Amsterdamse uitvoerings- en beleidsregels. 

Contact

Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt de gemeente Amsterdam op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur bereiken via telefoonnummer 14 020. Liever een bericht sturen? Dat kan via het contactformulier. Let op: gaat het om een vacature, neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.