Mbo-traineeship

Jouw groei, ons Amsterdam

Een traineeship is een leerprogramma voor mensen die net beginnen met werken. Je krijgt de mogelijkheid om op verschillende functies te werken en volgt daarnaast een intensief ontwikkelprogramma gericht op jouw talenten. Als trainee ben je nooit alleen. Je volgt het traineeship samen met andere trainees. Zo leer je van en met elkaar. Heb je het naar je zin bij de gemeente en zijn wij tevreden over je? Dan ontvang je na afloop van je traineeship een vast contract.

Solliciteer nu

Open dag: kom je koffie drinken?

Wil je weten wat een traineeship is en welke functies en werkplekken het mbo-traineeship biedt? Kom dan naar de open dag op woensdag 14 juni van 09.30 uur tot 13.00 uur bij House of Watt, James Wattstraat 73 in Amsterdam. Maak kennis met je toekomstige collega's, werkplekbegeleiders en (oud) trainees. Meld je aan via mbotraineeship@amsterdam.nl

Meld je aan
LW_Gemeente-10[1]

Zo ziet het traineeship eruit

Tijdens het traineeship doe je werkervaring op binnen drie verschillende werkplekken. Dit kan zijn bij ICT, techniek, administratie/secretariaat of financiën. Op de werkvloer word je begeleid door een werkplekbegeleider. Daarnaast volg je samen met jouw mede-trainees een traineeprogramma gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook word je individueel gecoacht door een traineebegeleider. 

 • Het mbo-traineeship is een programma van 22 maanden en start op maandag 4 september 2023.
 • Je volgt eerst een introductieprogramma van een maand. Daarin leer je onder andere de organisatie, de 13 andere trainees en de werkcultuur van de gemeente Amsterdam kennen.
 • Vervolgens doe je drie verschillende werkopdrachten van elk 7 maanden.
 • Je werkt 36 uur per week. Iedere woensdag kom je samen met de andere trainees. Op deze dag volg je o.a. trainingen, workshops, ga je op werkbezoek of doen we leuke teamuitjes. 
 • De traineebegeleider coacht je tijdens het hele traineeship en daar kan je altijd bij terecht met jouw persoonlijke vragen en uitdagingen.
 • Op de afdeling waar je werkt heb je ook een werkplekbegeleider. Die maakt je wegwijs op de afdeling en helpt je in je werk.

Dit bieden wij jou

 • Een contract voor één jaar die bij goed functioneren met tien maanden wordt verlengd. Na afloop van het traineeship bieden wij jou, op basis van een goede beoordeling én een match binnen de organisatie een vast contract bij gemeente Amsterdam.
 • Een brutosalaris in schaal 8 bij de start van het traineeship (€2878). Bij goed functioneren krijg jij elk half jaar een salarisverhoging. Dan is jouw salaris na 6 maanden (€2984), na 12 maanden (€3091) en na 18 maanden (€3198).
 • Een maandelijks bedrag om je te helpen met de kosten voor je ziektekostenverzekering (€54), een thuiswerkvergoeding (€3 p/dag) en reiskostenvergoeding. Ook bouw je pensioen op via ABP.
 • Individueel Keuzebudget. Dit is een spaarpot die je zelf opbouwt. Elke maand wordt daarin 17,05% van jouw jaarsalaris gestort. Je bepaald zelf wat en wanneer je daar iets mee wilt doen. Je kunt het bijvoorbeeld (maandelijks) laten uitbetalen of je koopt er extra verlofdagen voor.
 • Een laptop en een telefoon die je nodig hebt om zowel op kantoor als vanuit huis of een andere plek lekker te kunnen werken.
LW_Gemeente-5-1[1]