Solliciteren bij Amsterdam

De gemeente Amsterdam is een werkgever die zich inzet voor de stad en haar bewoners, ondernemers en bezoeker. Ben jij net zo betrokken? Kom dan werken voor de gemeente Amsterdam. Nieuwe collega's hebben we hard nodig.

Sollicitatieproces

Tijdens het sollicitatieproces leren we je graag beter kennen. Hoe het sollicitatieproces er precies uitziet, is afhankelijk van het vakgebied en de functie.

Kom je een passende functie tegen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie. Via de groene knop boven de vacaturetekst kun je een profiel aanmaken en direct solliciteren. Binnen jouw profiel vind je de knop ‘Mijn sollicitaties’. Hier heb je altijd en overal inzicht in jouw sollicitaties en kun je het sollicitatieproces gemakkelijk volgen. Je vindt hier ook de vacaturetekst met contactgegeven.

In de vacature staat de publicatie- en einddatum. De gebruikelijke termijn voor het openstellen van vacatures is veertien dagen. Nadat je je sollicitatie hebt ingediend, ontvang je meer informatie over het vervolg. We behandelen elke sollicitatie zorgvuldig. Je krijgt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee weken na de sluitingsdatum, reactie op je sollicitatie.

Aan het eind van het sollicitatieproces vindt er een arbeidsvoorwaardengesprek plaats. Tijdens dit gesprek bespreken we wanneer je begint en wat je salaris wordt. Ook bespreken we eventuele andere arbeidsvoorwaarden. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden kun je vinden in de Personeelsregelingen gemeente Amsterdam (PGA). 

We streven ernaar om bij afwijzing je een persoonlijk bericht te sturen. Door de grote hoeveelheid sollicitaties op sommige functies is het niet altijd mogelijk om dit persoonlijk te doen. Je ontvangt in ieder geval altijd een bericht via de mail.

Heb je specifieke vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de contactpersoon die in de vacature vermeld staat.

 

VOG en gedragscode

Als je gaat werken bij de gemeente Amsterdam heb je een VOG nodig. Een VOG is een Verklaring Omtrent het Gedrag. Meer informatie hierover vind je op de pagina VOG. Daar lees je ook alles over de gedragscode die we hanteren.

Naar VOG