Communicatie

De gemeente wil iedereen zo goed mogelijk informeren over wat er allemaal gebeurt in de stad. We richten ons op de leefwereld van de Amsterdammer en communiceren op een respectvolle en begrijpelijke manier.

Communicatie bij de gemeente Amsterdam gaat over veel functies: van voorlichter van een wethouder tot specialist rond vormgeving en huisstijl. Communicatieadviseurs helpen organisatieonderdelen de juiste campagnes te bedenken, de juiste communicatiemiddelen in te zetten en zorgen ervoor dat ze gemaakt worden. 

Breed

Als communicatiemedewerker zorg je ervoor dat bewoners, ondernemers en bezoekers goed op de hoogte zijn. Het werkveld van communicatie en voorlichting is breed. Iedere communicatiemedewerker heeft een adviserende rol, vanuit zijn eigen specialisme of beleidsgebied.

Buitenwereld

We informeren niet alleen de Amsterdammers, maar we zorgen ook voor goede interne communicatie. Communicatiemedewerkers van de gemeente halen de buitenwereld naar binnen, doen hun best te weten wat er in Amsterdam leeft en houden daar rekening mee bij de boodschap die de gemeente naar buiten brengt.

Over ons vakgebied communicatie

Ontmoet één van onze collega's in deze aflevering van de videoserie "Goed voor Amsterdam. Goed voor jou."

Kom ook werken bij Amsterdam. Zie de vacatures elders op deze pagina.