Facilitair / dienstverlening

Geen enkele organisatie kan werken zonder ondersteunende afdelingen. Wie zorgt er anders voor dat gebouwen toegankelijk zijn, met goede verlichting, klimaatbeheersing, meubilair en andere faciliteiten?

De ondersteuning van de gemeente is essentieel: we moeten ervoor zorgen dat duizenden collega’s goed kunnen werken. Je hebt een pasje nodig om binnen te komen, in een goed geventileerd kantoor. Je hebt software nodig om bij de juiste informatie te komen. Snel internet om thuiswerkende collega’s online te ontmoeten. En je wil af en toe een kopje thee of koffie kunnen pakken.

Divers

Het werk is heel divers: het technisch beheer van installaties in gebouwen moet goed geregeld zijn, zodat iedereen in een prettige omgeving zijn werk kan doen. En vergeet de medewerkers bij de informatievoorziening niet. Zij zorgen ervoor dat iedereen de juiste informatie krijgt om het dagelijkse werk uit te kunnen voeren.

Inkoop

Een andere belangrijke taak is de inkoop van goederen en diensten door de gemeente. Daarom is het belangrijk dat wensen en eisen duidelijk op papier staan bij aanbestedingen en inkoop. Daarbij hou je rekening met het gemeentelijke beleid rond duurzaamheid, maatschappelijk ondernemerschap en andere randvoorwaarden.