Gezondheidszorg

Alle Amsterdammers moeten gezond kunnen leven en opgroeien. Zowel lichamelijk als geestelijk. Medewerkers in de gezondheidszorg zorgen ervoor dat iedereen de zorg kan krijgen die nodig is.

Zorgpersoneel zoals artsen en verpleegkundigen zijn onmisbaar voor het gezond houden van onze inwoners. De GGD speelt hierbij een belangrijke rol. Vooral kwetsbare groepen lopen meer risico op ongezondheid en ziekte. Daarom willen we op die plekken in Amsterdam zijn waar de meeste problemen zijn. We werken daarvoor intensief samen met bewoners en partners. 

Veelzijdig

Werken in de Amsterdamse gezondheidszorg betekent werken op een breed terrein. Van het voorkomen van infectieziektes tot strijden tegen overgewicht bij kinderen. Van het Steunpunt seksueel geweld tot werken aan de geestelijke gezondheid van onze inwoners. Daarom zorgen we er ook voor dat je je kunt blijven ontwikkelen, met een goed leer- en werkklimaat. 

Onderzoek

En natuurlijk hoort ook onderzoek bij gezondheidszorg. Door onderzoek weten we wat er speelt, en wat er gedaan moet worden, in beleid en in de praktijk.

20082020_Stadhuis_Arbeidsmarktfotografie_OM-0210

Over ons vakgebied gezondheidszorg

Ontmoet één van onze collega's in deze aflevering van de videoserie "Goed voor Amsterdam. Goed voor jou."

Kom ook werken bij Amsterdam. Zie de vacatures op deze site.