Linda Windt

Linda Windt is het levende bewijs dat je je carrière zelf in de hand hebt. Ze begon in de horeca, groeide door naar parkeerbeheer bij gemeente Amsterdam en is na een omscholing inmiddels teammanager crediteuren.

'Als ik toekomstige medewerkers één belangrijk ding over de gemeente mag vertellen, dan is het wel over de kansen die je hier krijgt. Ik zat eerst in de horeca; een prima tijd. Ze zeggen dat je er mensenkennis van krijgt en dat is zeker zo. Ik dacht toen nog dat ik nooit op een kantoor terecht zou komen en al helemaal niet als ambtenaar. Na een tijdje kwam ik door mijn horeca-ervaring bij de kantine van parkeerbeheer terecht. Ik zag die mannen en vrouwen en dacht: dat is ook wel wat voor mij. Ik solliciteerde en werd aangenomen.

Het was een leuke tijd. Ik maakte van alles mee. Zo wandelden we over de wallen; daar zitten niet alleen maar lieverdjes natuurlijk. Soms liepen we extra rustig over de grachten en zagen we mensen cafés uitrennen om geld in de automaten te gooien. Ik heb ook weleens een klant in zijn onderbroek de straat op zien sprinten. Er waren ook wel spanningen: je werd elke dag wel een keer uitgescholden. Ik was een meisje uit een dorp, dan moet je wel even omschakelen.

Na een jaar ben ik naar binnen gegaan, naar kantoor. Eerst administratie gedaan bij parkeerbeheer. Die afdeling werd steeds groter in die tijd, dus qua functie kon je ook groeien. Al snel ging ik meer planning doen: roosters maken, dat soort zaken. De afdeling werd opgesplitst in secretariaat en bedrijfsbureau en ik kwam bij het laatste terecht. Daar deed ik de planning en uren- en verlofregistratie. Eerst als junior, toen als senior en daarna als teamleider. Zoals ik zei: het kan snel gaan!

In die periode waren er ook veel reorganisaties. Ik voelde dat ik met mijn mavo en horecadiploma’s tegen een grens aanzat. Daar heb ik het toen met onze leiding over gehad en ik heb voorgesteld om een hbo-opleiding bedrijfskunde te gaan doen. Qua kosten ben ik enorm geholpen. Ik kon veel tijd in mijn studie steken en de noodzakelijke stages liep ik op het werk. Door die opleiding kwam ik weer verder in onze organisatie.

Nu ben ik alweer twee jaar teamleider crediteuren en stuur ik 38 man aan. Ik vind het menselijke aspect van mijn werk mooi: zien waar iemand goed in is en mensen stimuleren om meer uit zichzelf te halen. Ik gebruik daarbij vaak mijn eigen verhaal. De medewerkers van nu krijgen ook kansen om verder te komen. Trainingen, cursussen en workshops via de Amsterdamse School bijvoorbeeld. En er zijn zelfs korte zomerworkshops. Zoals ik al zei: kansen genoeg hier. Dat vind ik echt wel heel bijzonder.’