Myrtill Dongen

Sinds juni 2019 werkt Myrtill Dongen bij het Carrièrecentrum van de gemeente Amsterdam als wervingsadviseur. Hier vertelt zij hoe het bevalt.

Wat is je achtergrond?

“Hiervoor was ik business consultant bij een groot internationaal human resourcesbedrijf met vestigingen in 80 landen. Ik werkte aan procesoptimalisatie zodat de dienstverlening in al die landen gelijkgetrokken werd. Uitdagend, maar ook hard werken met veel stress. En erg business-minded, gericht op winst maken. Ik wilde meer zingeving, impact maken op de maatschappij. Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd, daar wilde ik meer mee doen. Op de Carrièrebeurs kwam ik voor het eerst in aanraking met de gemeente. Later werd ik via mijn netwerk benaderd voor een baan bij de gemeente, dat bleek heel leuk te zijn.”

Wat houdt jouw werk in?

“Ik werf talent voor de hele gemeente in het ‘i-domein’: ict en informatievoorziening. Ik verzorg aanbestedingstrajecten en bedenk nieuwe wervingsstrategieën. Daarnaast werk ik aan tijdelijke projecten. Bijvoorbeeld een project om huidige medewerkers bewuster te maken van hun eigen talenten, en wat coaching of een cursus kan opleveren. Daarvoor kan ik mijn psychologie-achtergrond goed inzetten. Ook mijn bedrijfsmatige werkervaring komt van pas, ik ben een paar inefficiënte processen aan het stroomlijnen, daar zijn collega’s blij mee. De gemeente is complex en heeft te maken met veel regels. Lastig, maar extra leuk als het toch lukt.”

Wat maakt jouw werk uitdagend?

“Ik krijg veel ruimte om creatief nieuwe manieren van werven te bedenken. Het Carrièrecentrum is een afdeling in wording en nog volop in beweging, dus je kan kansen grijpen.”

Wat is het mooiste project waaraan je tot nu toe hebt gewerkt?

“Omdat het lastig is goede mensen te vinden voor het i-domein, hebben we met interne klanten een inspiratiesessie gehouden. Zo kwamen we op een nieuwe manier van werven met eerst een ‘meet & greet’. Dan konden externen langskomen om informeel kennis te maken en vragen te stellen. Het is belangrijk om open en toegankelijk te zijn. Een aantal mensen solliciteerde later echt, en mede door hun goede eerste indruk werden zij ook aangenomen. Leuk als zo’n actie zijn vruchten afwerpt!”

Waarom zou je iemand aanraden bij de gemeente te gaan werken?

“Het is een heel grote organisatie waar je ervaring op kan doen bij verschillende onderdelen, elk met hun eigen cultuur. Je krijgt volop de ruimte om je te ontwikkelen en cursussen te volgen. We werken flexibel, thuiswerken kan. En je werkt aan leuke projecten met maatschappelijke impact. Zo sprak ik laatst collega’s die bezig zijn met een data-analyse over misdaadcijfers, en anderen die de inhoud van vuilcontainers helpen analyseren. Zo werk je heel concreet mee aan een betere stad.”