Nikos Numan

Afkomstig uit het Gooi, een lichaam vol tatoeages, homoseksueel én ambassadeur van het Roze Ambtenaren Netwerk. Nikos Numan laat zich niet in een hokje vangen. Nikos zet zich graag in voor het leefbaar houden van Amsterdam. Ook maakt hij zich op de werf en daarbuiten hard voor meer diversiteit en respect.

''Nadat ik genezen was, wilde ik buiten werken''

“Ik ben opgegroeid in Bussum. Ik heb een modeopleiding gevolgd, niet afgemaakt. Omdat mijn vader overleed, ben ik vroeg gaan werken. Ik heb een eigen damesmodewinkel gehad, heb bij SBS Styling gewerkt, en heb lang een horecaonderneming gerund. Toen bleek ik prostaatkanker te hebben. Nadat ik genezen was, wilde ik buiten werken om mijn weerstand hoog te houden.”

Samen werken aan de stad

“Ik ben begonnen bij de afdeling Schoon. Nu ben ik medewerker Magazijn en Logistiek bij Stadswerken. We werken in koppels in een informele sfeer. Het werk gaat van voorraadbeheer tot regelen dat de put buiten geleegd wordt, tot leveringen administreren en bonnen verantwoorden voor financiën, en nog meer. Elke dag gebeurt wel iets onverwachts. Het is dankbaar werk. Door onze dienstverlening kunnen alle processen doorlopen van de afdelingen die zich bezig houden met schoon, groen, handhaving, infrastructuur en bestrating. Heel divers dus, ik geniet elke dag.”

221025-Campagne allemaal voor amsterdam_RT-0B0A9883

Iedereen mag hier werken

“Ik ben trots dat ik als enige openlijke lhbtq’er hier, collega’s van alle werven meeneem in een leerproces. Ze hoeven me niet te accepteren, als ze me maar respecteren. Door mezelf te blijven, zie ik dat er meer begrip komt. Misschien omdat ik wel heel mannelijk ben.

Ik ben ambassadeur van het gemeentelijke Roze Ambtenaren Netwerk. Ik draag bij aan ideeën zoals Pride gebakje, magneetplaten met inclusievlag op onze voertuigen, en beeldmateriaal voor coming out day. Wie weet zijn hier lhbtq-collega’s ‘undercover’ die daar wat aan hebben. Het management vindt diversiteit ook belangrijk.

Naar buiten toe wil ik uitdragen dat iederéén hier kan werken. Een afvalinzamelaar hoeft geen man of hetero te zijn. Verder werk ik in mijn privéleven als Mister Leather 2023 aan meer zichtbaarheid en acceptatie voor het dragen van leer. Veel collega’s volgen me op Facebook, mooi dat ze zo meer leren over de leercommunity.”

Stabiel, duurzaam en betrokken

“De gemeente is een stabiele werkgever met een goede pensioenregeling en andere arbeidsvoorwaarden. En waar je ook actief wordt begeleid om je verder te ontwikkelen. Dat is een grote pré. Nu ik wat ouder ben, vind ik dat belangrijk.

Als bewoner van het centrum ben ik zuinig op onze unieke stad en trots dat ik onderdeel ben van een organisatie die onze stad voor volgende generaties leefbaar en bewoonbaar houdt en onderhoudt! ‘Wees lief voor elkaar en voor de stad’ zei voormalig burgemeester Van der Laan. Daarmee is alles gezegd voor mij.”