Werkopdracht bij ICT

Wil jij aan de slag voor het servicepunt van de gemeente Amsterdam, en zorgen dat de 18.000 medewerkers van de gemeente hun werk kunnen doen? Of als functioneel beheerder de software applicaties van de gemeente beheren? Voor het mbo-traineeship zijn we opzoek naar techneuten en ICT’ers die graag willen werken én leren. 

Het servicepunt

Op het stadhuis, midden in de stad, is het servicepunt is dé plek waar alle collega’s van de gemeente terecht kunnen met vragen over hun laptop of mobiele devices. Als je tijdens het traineeship aan de slag gaat bij het servicepunt help je collega’s, soms overleg je met collega’s, ICT- specialisten of leveranciers om tot een oplossing te komen. Ook ben je verantwoordelijk voor een nette administratie van de vraag. Kortom: jij helpt collega’s hun werk te doen. 

“Je moet met mensen kunnen omgaan en geduld hebben. De systemen leer je vanzelf wel.” Denzel van Engel, medewerker servicepunt

LW_Gemeente-4-1[1]

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij het servicepunt eruit:

  • Je helpt collega’s aan de telefoon of online met al hun vragen over hun laptop of mobiele devices.
  • Je onderzoekt de vraag en zorgt voor de beste oplossing.
  • Je maakt onderdeel uit van een team, in het team controleer je elkaars werk.
  • Je werkt vanuit een kennisbank, hierin staan (bijna) alle antwoorden op de vragen. Als een antwoord niet voorkomt in de kennisbank, dan zorg je dat dit wordt toegevoegd.

Functioneel beheer

De afdeling functioneel beheer beheert alle softwareapplicaties in Amsterdam. Dit zijn bijvoorbeeld de systemen voor de stadsloketten waar de inwoners van Amsterdam hun paspoort en rijbewijs aanvragen. Als je tijdens het traineeship aan de slag gaat als functioneel beheerder dan werk je agile. Dit betekent dat je snel en flexibel samenwerkt met je team. Je bent steeds met nieuwe dingen bezig, omdat de technologische ontwikkelingen snel gaan, je test de applicaties en schrijft gebruikershandleidingen. Dit doe je voor verschillende apps, hierdoor werk je voor én door de hele stad.

“We hebben op de afdeling verschillende niveaus, leeftijden en achtergronden. Daar kom je als trainee dan ook in terecht.” Mick Limburg, teammanager functioneel beheer

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij functioneel beheer eruit:

  • Je test en beheert verschillende applicaties.
  • Je werkt in agile teams samen aan projecten.
  • Je schrijft gebruikershandleidingen.
  • Je helpt collega’s of andere appgebruikers bij hun vragen.
  • Je lost problemen en storingen op.
LW_Gemeente-9-1