Duurzaamheid

We dragen bij aan een duurzame toekomst van de stad

Werken bij de gemeente Amsterdam betekent een bijdrage leveren. Aan onze stad, inwoners en ondernemers. Als medewerker bij de gemeente Amsterdam heb jij een positieve impact op de stad en de mensen die er wonen. Als je op zoek bent naar een werkgever die duurzaamheid serieus neemt, kansen biedt voor ontwikkeling en groei, en waar jij een positieve bijdrage kunt leveren aan de gemeenschap, dan is de gemeente Amsterdam de juiste plek voor jou. 

 

Samen naar een duurzame toekomst

Wij willen de impact van onze activiteiten op het milieu tot een minimum beperken en werken aan een duurzame toekomst. We hebben 5 klimaatdoelen voor een duurzame gemeentelijke organisatie in 2030. Elke ambtenaar heeft een rol en verantwoordelijkheid in het behalen van deze doelen. Dit betekent dat jij als medewerker bijdraagt aan een betere wereld. Hoe? Van de inkoop van duurzame materialen, energiereductie, het verduurzamen van de gemeentelijke panden, circulair materiaalgebruik tot het investeren in duurzaam denken en doen van andere ambtenaren.

Van groene daken tot regenwaterbeheer

We werken eraan om onze stad te beschermen en aan te passen aan toenemende hitte, droogte, extreme regenval en overstromingen. We noemen dit klimaatadaptatie. Hiervoor hebben we de meeste gemeenschappelijke daken vergroend. We zetten ons in om onze binnenplaatsen groener te maken en alle nieuwe gebouwen voldoen aan de Regenwaterverordening, die de opvang en behandeling van regenwater voorschrijft. Er is nog veel ontwikkeling gaande in de toepassing van duurzaamheidsprincipes in de openbare ruimte, met name in onze sportsector, met waardevolle innovaties tot gevolg.

We zetten ons volop in voor duurzaamheid en maken daar serieus werk van. Ontdek onze vacatures en kom werken voor een duurzame werkgever.