Ervaringen van technische trainees

Marijke Clarisse

BSc. Geografie, Planologie en Milieu MSc. Environmental Sciences: Water Systems and Global Change

“Het is een soort puzzel die je moet leggen. Alle belangen moeten een plek krijgen: die van bewoners, toeristen, de natuur en de rest van de wereld. Jij verdedigt jouw stukje. Dat doe ik bijvoorbeeld als adviseur water. Het mooie van Amsterdam? Deze stad wil koploper zijn en je werkt op grote schaal. Dat betekent dat er de wil en het geld is om vernieuwend en duurzaam te zijn. De gemeenteraad zegt letterlijk: vertel wat je nodig hebt om het op jouw manier op te kunnen lossen, wij kunnen het mogelijk maken voor je.”
Marijke
Adam

Adam Abidi

BSc. Engineering: Product Design

Het is geweldig te helpen om mijn eigen stad mooi te houden.

Ruben Gauw

BSc: Civiele Techniek: Watermanagement Minor: De Klimaatbestendige Stad

Amsterdam is als gemeente erg betrokken bij de gebiedsontwikkelingen in de openbare ruimte. Hierdoor worden ingenieursdiensten, beheer en onderhoud door hunzelf gecoördineert. Dit maakt dat de gemeente Amsterdam ontzettend veel leuke technische functies heeft, waarmee je met het technisch traineeship in aanraking komt!
Ruben
Gijs

Gijs Eggens

BSc. Chemische technologie MSc. Milieu, water en energiemanagement

Tijdens het traineeship leer je de gemeente, jezelf en medetrainees goed kennen.

Mahmoud Mehbi

BSc. Engineering: Design and Innovation

Smart Amsterdam, dat is waar ik aan denk bij het Amsterdam van de toekomst. Geen stoplichten bijvoorbeeld, maar andere, slimmere oplossingen voor een soepele verkeersstroom in de stad. Maar ook nieuwe manieren om meer comfort te bieden aan bewoners. Kunnen we in meerdere straten containers plaatsen waar je grofvuil kwijt kunt, op elk moment van de dag en zonder dat het op straat rondzwerft?
Mahmoud
Samira

Samira Bellaart

BSc. Technische Bedrijfskunde

Ik koos voor de gemeente omdat ik niet voor een traditioneel industrieel bedrijf met winstoogmerk wou werken, wat wellicht een logischere keuze zou lijken met mijn opleidingsachtergrond. Het geeft voldoening om bij te dragen aan behoud van de stad. Ik vind het leuk om te onderzoeken wat de stad nodig heeft en hoe dat samenspeelt met de Amsterdamse politiek.

Roos Riemersma

BSc. Bèta-gamma: Artifical Intelligence

Asfalt, tegels, schelpenpaadjes: dit soort verhardingen moeten op tijd vervangen worden. Ik maak daar een planning voor, maar altijd in samenspraak met andere afdelingen en partijen, zoals Waternet en Amsterdam Rainproof. Zo kun je de straat ook gelijk regenwaterproof maken. Of groener. Want meer groen betekent ook koeler. Zo werk je naar de toekomst toe. En dan ook nog op zo’n manier dat die straat maar één keer open hoeft te liggen.
Roos
Ismay

Ismay de Vries

BSc. Technische Bestuurskunde MSc Construction Management and Engineering

We werken aan de ontwikkeling van een heel nieuw stuk woon- en werkgebied. Waar nu nog weide ligt, wonen en werken over een paar jaar mensen. Hier zoeken we smart mobility oplossingen. Denk aan een parkeergarage voor evenementen in dit gebied, op een plek waar nu voetbalvelden liggen. Die voetbalvelden komen straks óp het dak van de garage. Maar je bent ook aan het werk voor het oude centrum van de stad. Als dat straks een zero emission-zone is, gaan we vrachtwagenladingen overslaan op kleinere, elektrische voertuigen. Hoe werken die technische systemen straks vlekkeloos? Die ideeën omzetten naar de praktijk, dat is wat je doet.

Stefan Rigter

BSc. Aarde en Economie MSc. Spatial, Transport and Environmental Economics

Als duurzaam inkoopadviseur ontdek je wat voor een wereld er achter de stad zit. Achter iedere steen, brug of lantaarnpaal zit een verhaal vol uitstoot van CO2. Help je mee om dit een duurzaam verhaal te maken?
Stefan