Hier doen we het voor

Werken bij de gemeente Amsterdam betekent elke dag een nieuwe uitdaging. Denk aan grote evenementen zoals Pride Amsterdam, Dam tot Dam, de gemeenteraadsverkiezingen of Koningsdag. Maar het verlengen van je paspoort of het realiseren van een bloemperkje voor je deur doen wij ook. Bij ons werken allerlei collega's om dat in goede banen te leiden. Van handhavers tot vergunningverleners en van communicatieadviseurs tot medewerkers in de groenvoorziening.

Verschillend in werk, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Dat is belangrijk voor de organisatie. Al die verschillende gezichtspunten en talenten zorgen voor betere resultaten voor de stad.

Amsterdam aantrekkelijk maken

Als je voor Amsterdam werkt, werk je voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor je buurman die graag een bloemperkje voor zijn deur wil. Samen met Amsterdammers zorgen we dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Om te wonen, werken, bezoeken en naar school te gaan.

Dicht bij de Amsterdammers

Je moet je steeds kunnen aanpassen in jouw werkveld. Want iedere 4 jaar waait er een nieuwe wind vanuit de politiek. En er zijn veel uiteenlopende belangen die regelmatig botsen. We moeten steeds sneller inspelen op vragen van bewoners en ondernemers. Daarom proberen we minder in regels te denken en meer in oplossingen. En laten we onze diensten en producten meer aansluiten op hun behoeftes.

Organisatiecultuur

De stad is divers en dat zie je terug in de organisatie. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen identiteit en eigenheid kan behouden in een team. Want juist dat geeft ons werk een toegevoegde waarde. Soms blijkt het lastig om diverse teams samen te stellen, terwijl verschillende perpectieven, achtergronden en expertises in een team juist zo belangrijk zijn om ons werk te kunnen verbeteren en te kunnen innoveren. Daarom trainen we managers om hun team zo divers mogelijk te houden en te zorgen dat iedereen een stem heeft.