Administratief / secretarieel

Bij veel taken van de gemeente Amsterdam hebben we ondersteuning nodig. Je kunt daarbij denken aan de administratie die in orde moet zijn. Maar ook aan het ontvangen van gasten of het maken van afspraken.

Werk je op het secretariaat, dan handel je telefoontjes af en beheer je de agenda van een of meer personen. Ook zorg je voor de afhandeling van post en het ontvangen van gasten. Je bent de schakel tussen management of bestuur aan de ene kant en collega’s of de Amsterdammers aan de andere kent.

Verantwoordelijk

Bij meer administratieve functies ben je verantwoordelijk voor de invoer en controle van gegevens in databases. Bijvoorbeeld voor de verwerking van lonen of urenregistratie. En ook grote stedelijke projecten hebben administratieve ondersteuning nodig om de voortgang bij te houden.

Vaardig

Het is belangrijk voor deze functies dat je computervaardig bent. Tegelijk ben je ook goed in het leggen van contacten met collega’s en managers. Daarnaast gaat het om boekhouden, notuleren en regelen. En het is vooral de combinatie van de vaardigheden die centraal staat.