Werkopdracht bij financiën

Wil jij als inkoper bijdragen aan de ontwikkeling van projecten van het ingenieursbureau? Of bij stadswerken ervoor zorgen dat je collega’s hun werk in de openbare ruimte goed kunnen doen? Voor het mbo-traineeship zijn we opzoek naar financieel medewerkers die graag willen werken én leren. 

Stadswerken

De afdeling stadswerken beheert de openbare ruimte, maakt deze schoon, houdt het veilig, onderhoudt de bruggen, repareert de straten en beheert de markten. De meeste collega’s werken buiten op de pleinen, in de parken en in de straten van Amsterdam. Om het werk op straat goed te kunnen doen, werken andere collega’s op kantoor aan de ondersteuning, planning en samenwerking. Als je tijdens het traineeship hier aan de slag gaat, ben jij degene die op kantoor de afdelingen en het management ondersteunt. Dit doe je op verschillende manieren, zoals het opstellen van verkoopfacturen, financieel advies geven en informatie verwerken.  

“Je valt met je neus in de boter vanwege grote en belangrijke ontwikkelingen begin 2024! We gaan over op een nieuw systeem, en hier kan jij een belangrijke bijdrage aan leveren.” Jarik Toet, teammanager bedrijfsadministratie

LW_Gemeente-1-1[1]

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij stadswerken eruit:

  • Je doet de administratie die nodig is om facturen te betalen en bestellingen te doen.
  • Je stelt verkoopfacturen op.
  • Je houdt de administratie bij en communiceert met budgethouders.
  • Je houdt je dagelijks bezig met het bijhouden van cijfers in het financiële systeem.
  • Je verwerkt informatie volgens de regels en procedures.

Het ingenieursbureau

Het ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam is betrokken bij de ontwikkeling van alle grote projecten in de stad. Het komende jaar zijn dit bijvoorbeeld het doortrekken van de Noord/Zuidlijn, nieuwbouw sporthallen Zuid en Het Nationaal Slavenijmuseum. Als trainee ga je aan de slag bij de afdeling inkoop en advies. Zij kopen alles in om deze projecten te ontwikkelen. Denk aan straatstenen, verlichting, asfalt, bruggen, parkeergebouwen en bomen. Maar ook alle diensten die nodig zijn om dit te beheren en te behouden. Naast het inkopen van een boom, koopt deze afdeling dus ook de persoon in die zorgt dat deze boom in leven blijft. Als je tijdens het traineeship hier aan de slag gaat houd je je bezig met het hele inkoopproces. Je bekijkt hoe je iets het beste kunt inkopen, je managet contracten en adviseert en ondersteunt de projectteams. Dit doe je samen met inkoopadviseurs, categoriemanagers, contractmanagers, juristen en aanbestedingsteams.

“Je gaat de stad met een hele andere bril bekijken. Je weet meer, en ziet Amsterdam daardoor op een andere manier.” Patrick Dippell, inkoopadviseur

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij het ingenieursbureau eruit:

  • Je managet contracten, legt deze uit en bewaakt de spelregels.
  • Je adviseert en ondersteund de projectteams.
  • Je beheert en controleert aanbestedingen.
  • Je stelt inkoopstrategieën op.
  • Je schrijft algemene spelregels voor een aanbesteding op.
LW_Gemeente-8[2]