Werkopdracht bij techniek

Wil jij als technisch expert bij het Zuiderbad aan de slag? Of als civiel techneut verantwoordelijk zijn voor het dagelijkse onderhoud aan bruggen en steigers? Voor het mbo-traineeship zijn we op zoek naar techneuten die graag willen werken én leren.

De zwembaden

De gemeente Amsterdam heeft vijf zwembaden: het De Mirandabad, Zuiderbad, Noorderparkbad, Brediusbad en Flevoparkbad. Als je tijdens het traineeship aan de slag gaat bij de zwembaden kom je terecht in een team van ongeveer 20 mensen. Je werkt veel samen met je collega’s en werkt door de hele stad. Je houdt je bezig met alle techniek in en rondom het zwembad. Je lost storingen op, je doet onderhoud en reparaties aan de zwembadinstallaties. Je leert over de risico’s binnen de zwembaden en voert zelf de procesvoering en het legionellabeheer uit. Je denkt mee over duurzaamheid en past installaties hierop aan. Ook ben je het aanspreekpunt voor technische zaken in de zwembaden. Kortom: jij bent dé kenner als het gaat om zwembadtechniek.

“Je hoeft niet meteen alles te weten. Ik leer het je graag. We beginnen met water meten, dan gaan we rustig door met het onderhoud van het gebouw en de machines.” – Alex Blok, technicus zwembaden

LW_Gemeente-5-1[1]

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij de zwembaden eruit:

  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in en rondom de zwembaden.
  • Je checkt de waterkwaliteit.
  • Je onderhoudt de panden en zwembadinstallaties.
  • Je lost storingen op.
  • Je controleert de digitale ondersteuning in de technische ruimtes.
  • Je spoelt de bassins.
  • Je coördineert de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden.

Stadswerken

Bij de stadswerken werken de afdelingen infra en civiele techniek dagelijks aan het onderhoud aan alles wat op, over of in het water zit of gaat. Dit zijn bijvoorbeeld de bruggen, kademuren en stijgers, maar de Piet Heintunnel. Als je tijdens het traineeship hier aan de slag gaat werk je dagelijks samen met een team, bestaande uit een programmeur, directievoerder, toezichthouder en werkvoorbereider. Daarnaast heb je wekelijks overleg met mensen uit andere teams die hetzelfde werk doen, zodat je van elkaar kan blijven leren. Elk team werkt voor een eigen stadsdeel, voor dit stadsdeel houd jij je voornamelijk bezig met het toezichthouden en werk voorbereiden. Zo ga je bijvoorbeeld vergunningen aanvragen, gegevens verzamelen en doe je het dagelijks onderhoud.

“We gooien je niet meteen in het diepe, het team vangt je op en je wordt goed begeleid” Eduard Otte, teammanager

Zo ziet je gemiddelde werkdag bij de stadswerken eruit:

  • Je hebt verschillende overleggen, zoals bouwvergaderingen, en legt de afspraken vast.
  • Je doet het dagelijks onderhoud aan de civiele constructies in onze stad.
  • Je controleert of aannemers hun werk goed uitvoeren.
  • Je beoordeelt meldingen van bewoners, zoals een kapotte kademuur, en zoekt een oplossing in overleg met de directievoerder.
  • Je maakt werktekeningen en maatvoeringen.
LW_Gemeente-1-1[1]