
Word handhaver bij de gemeente Amsterdam
Wil jij ook werken aan een prettige leefomgeving, voor iedereen? Als handhaver draag je bij aan de leefbaarheid van de stad. Sterker nog, jij maakt Amsterdam. En daar hoort uiteraard een opleiding, een goed startsalaris en begeleiding bij van de besten uit het vak.
Of je nu net een mbo-3-diploma op zak hebt, al jaren werkt als beveiliger of toe bent aan een nieuwe carrière, iedereen is welkom. Solliciteer als Handhaver Openbare Ruimte of Handhaver Openbaar Vervoer en versterk onze teams. Meer weten? Gedurende het hele jaar kan je solliciteren op de functie handhaver. Grijp je kans en wordt onze nieuwe collega die voor een leefbaar en veilig Amsterdam zorgt. Jouw bijdrage is van grote waarde voor onze mooie stad.
Wat doe je als handhaver?
Als Handhaver Openbare Ruimte (Domein 1) werk je samen met bewoners, ondernemers en bezoekers aan een leefbare, veilige en schone stad. Veel is op te lossen met een goed gesprek. Als dat niet werkt dan treed je handhavend op. Als Handhaver Veiligheid en Openbaar Vervoer (Domein 4) ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van in het OV en op de trein- en metrostations in Amsterdam. Je bent geen ‘kaartjesknipper’ maar je spreekt mensen aan op hun gedrag, je bent het aanspreekpunt voor reizigers en je bent het visitekaartje op en rondom de stations. Zo draag je als handhaver bij aan een leefbare, veilige en schone omgeving voor iedereen die in Amsterdam woont, reist, werkt en recreëert.

Praktische informatie
Als Handhaver Openbare Ruimte en Handhaver Openbaar Vervoer verdien je maximaal € 3301,- (schaal 7 op basis van een 36-urige werkwerk. Dat is exclusief de toeslag voor onregelmatige diensten). Bij THOR zijn er verder goede mogelijkheden om door te groeien. Zo kun je na een aantal jaar senior handhaver worden of zelfs doorgroeien naar de rol van Aanvoerder.
Na ontvangst van jouw sollicitatie starten wij met de selectieprocedure. Die bestaat uit de volgende onderdelen:
- een kort interview via Teams vanuit werving en selectie.
- een online capaciteitentest (inclusief persoonlijkheidsvragenlijst).
- een selectiedag.
- een medisch onderzoek en een fitheidstest.
- elke collega die ons komt versterken levert een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan.
Als je start bij de gemeente Amsterdam als handhaver dan kom je allereerst terecht bij de BIO-pool. Dit staat voor BOA in Opleiding. Bij team BIO kijken we onder andere naar je achtergrond, je opleiding en persoonlijkheid. Op basis daarvan stellen we een programma voor je op waarmee we er voor kunnen zorgen dat je zo snel mogelijk als handhaver in een van de gebiedsteams of bij VOV terecht kunt. Natuurlijk krijg je tijdens dit traject al gewoon salaris, daarnaast betaalt de gemeente Amsterdam je opleiding tot BOA als dat nog nodig is.
Je leert onder andere hoe de gemeente Amsterdam in elkaar zit, wie de (keten-)partners zijn met wie we werken en je leert welke zaken er spelen in welk gebied van de stad. Na een periode tussen de vier en zeven maanden ben je klaar om als Handhaver aan de slag te gaan op straat of in het OV.
De afdeling BIO is onderdeel van het Toezichtpalet. Bij het Toezichtpalet zijn alle medewerkers ondergebracht die (nog) geen BOA zijn. Naast de BOA’s in opleiding zijn dat de ook de algemeen Toezichthouders, de straat-en fietscoaches en de gastheren en gastvrouwen. Ook voor deze teams zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Als je achtergrond, je werkervaring en opleiding passend zijn dan kun je snel aan de slag. De afdeling is zo ingericht dat je ook binnen het Toezichtpalet goed kunt doorgroeien. Zo kun je altijd een volgende stap maken in jouw carrière.
Vragen over deze vacature?
Neem contact op met onze recruiter, Denyse van Sprang via nieuwehandhavers@amsterdam.nl of telefonisch en via Whatsapp bereikbaar op 06 28 17 48 29.