Handhaving / veiligheid / toezicht

Wij willen dat alle Amsterdammers zich veilig en vrij kunnen voelen. Zowel thuis als op straat. Daarom hebben we mensen nodig die zorgen dat het voor iedereen duidelijk is wat kan en wat niet kan.

Als handhaver ben je elke dag bezig met de inwoners, ondernemers of bezoekers van de stad. Je houdt je oren en ogen open voor mogelijke problemen. Je signaleert waar overlast is en je gaat het gesprek aan. Met een persoonlijke benadering voorkom je veel problemen. Bijvoorbeeld in uitgaansgebieden met geluidsoverlast en agressie of bij demonstraties. 

Grenzen

Je staat stevig in je schoenen en je kunt je goed inleven in andere mensen. Tegelijkertijd weet je ook goed welke regels we in Amsterdam belangrijk vinden en weet je dat goed over brengen. En als het nodig is weet je duidelijke grenzen aan te geven en spreek je mensen daarop aan. Als handhaver lever je een belangrijke bijdrage aan de orde en veiligheid in de stad. Bijvoorbeeld in de openbare ruimte of het openbaar vervoer. 

Onderzoek

De gemeente zoekt ook mensen die werken aan beleid en onderzoek doen op dit gebied. Ze kijken bijvoorbeeld hoe we de veiligheid nog beter kunnen regelen. Of onderzoeken welke veranderingen er zijn en hoe we daar het beste op kunnen reageren. Ook adviseren over risico’s bij grote projecten of co√∂rdinatie van de veiligheid bij grote evenementen zijn belangrijke taken.