IT / data

Een veilige digitale werkomgeving, slimme technologische oplossingen voor grootstedelijke vraagstukken. Digitalisering is een speerpunt voor de gemeente. Wij willen een gemeentelijke organisatie die ICT en informatievoorziening zo doeltreffend mogelijk inzet.

Nu dienstverlening voor de inwoners van Amsterdam steeds vaker digitaal plaatsvindt, willen we dat onze infrastructuur daar klaar voor is. Als developer of engineer zorg je ervoor dat die toekomstbestendig is, met nieuwe technologieën en innovatieve ideeën. Je ondersteunt collega’s bij hun dagelijkse werk. Zodat onze medewerkers altijd en overal bij hun digitale werkplek kunnen, op kantoor, onderweg of thuis. 

Data

Door gericht data te combineren, verzamel je als data-analist informatie die ons helpt de dienstverlening te verbeteren en maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Zo zetten we data in bij grote Amsterdamse opgaven, zoals de overgang van aardgas naar alternatieve brandstoffen, de toenemende drukte in de stad of bij de armoedebestrijding.

Kennis

Meegaan in de digitalisering van de maatschappij is geen vraag, maar een zekerheid. Van informatiebeveiliger, data-analist tot ICT-specialist: hier werkt iedereen samen en deelt kennis, bijvoorbeeld via ons kenniscentrum Data.Amsterdam.

Over ons vakgebied IT / data

Ontmoet één van onze collega's in deze aflevering van de videoserie "Goed voor Amsterdam. Goed voor jou."

Kom ook werken bij Amsterdam. Zie de vacatures elders op deze pagina.

‘‘Met behulp van data kun je een soort SimCity bouwen waar de inwoners écht iets aan hebben.’’

Nicole Archangel, informatiemanager

Lees mijn verhaal