Techniek / bouw

Amsterdam staat als technisch werkgever voor ingewikkelde, grootstedelijke uitdagingen. De stad groeit en ondernemers en bewoners spelen in op deze groei en bloei van de stad. Dat maakt het werkveld dynamisch en gevoelig, want de druk op de openbare ruimte neemt toe.

Denk aan de toenemende vraag naar woningen, de vernieuwing van bruggen en kades, een drukbezette infrastructuur én dit alles in een steeds krapper wordende openbare ruimte met een complex ondergronds netwerk van kabels en leidingen.

Projecten

Je werkt als technisch manager, projectleider of werkvoorbereider aan uiteenlopende projecten in de stad. Je bent goed op de hoogte van je vakgebied want de ontwikkelingen in stedenbouw, planologie en duurzaamheid gaan snel. We zorgen daarom ook dat jij je verder kunt ontwikkelen. Dat is niet alleen goed voor jou persoonlijk, maar ook voor de ontwikkeling van de stad. Dat maakt Amsterdam tot een interessante werkgever op dit vakgebied.

Maatschappelijk belang

De gemeente reageert, controleert en scherpt beleid, kaders en werkwijzen aan. We benutten nieuwe mogelijkheden, maar we kijken ook naar de risico’s en de veiligheid. Of het nu gaat om een nieuwe brug over het IJ, een speelplek of het onderhoud van monumentale panden. Altijd speelt het maatschappelijk belang en respect voor de rijke geschiedenis van Amsterdam een belangrijke rol. Werken aan techniek betekent bouwen aan de toekomst van Amsterdam.

Over ons vakgebied techniek / bouw

Ontmoet onze collega's Diana van Loenen, Jordi van den Horn en Nathalie Spiekerman in deze aflevering van de videoserie "Goed voor Amsterdam. Goed voor jou."

Kom ook werken bij Amsterdam. Zie de vacatures elders op deze pagina.